نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۴ با معرفی برگزیدگان پایان یافت اقدام نوآورانه استارتاپ مشهدی برای کمک به ناشنوایان در دریافت گواهی‌نامه رانندگی آلیس در ماتریکس | هوش مصنوعی چه نسبتی با ما و کسب‌وکار‌های ایرانی دارد؟ ویدئو | تصویر روز ناسا؛ گردش یک سیاهچاله چگونه است؟ سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی کشور در مشهد به کار خود پایان داد ثبت نام تسهیلات اقتصاد دیجیتال آغاز شد زمان رونمایی از نینتندو سوییچ ۲ رسما اعلام شد جزئیاتی جدید از پردازنده گرافیکی پلی استیشن ۵ پرو پرفروش‌ترین گوشی‌های جهان در سه‌ماهه اول سال ۲۰۲۴ با هوش مصنوعی شارژدهی گلکسی S۲۵ ده درصد بهتر می‌شود انتقال داده‌های دستگاه اندروید قبلی به دستگاه‌ اندرویدی جدید سریع‌تر می‌شود افشای مشخصات اولیهٔ Xiaomi 15 Pro ویدئو | ربات اپتیموس تسلا، مشغول کار در کارخانه خانواده آیفون ۱۷ یک عضو «اسلیم» خواهد داشت تراکنش‌های بیت‌کوین میلیاردی شد اولین تریلر از حضور شخصیت «هوملندر» در بازی «مورتال کمبت ۱» (Mortal Kombat 1) لایحه حفاظت از داده‌های شخصی در کمیسیون حقوقی دولت تصویب شد اولین تصاویر از فصل دوم سریال «آخرینِ ما» (The Last of Us) شواهد جیمز وب برای اثبات حیات فرازمینی کافی نیست هشدار به کاربران اندروید: اطلاعاتتان در خطر است! | صاحبان شیائومی بیشتر مراقب باشند!
سرخط خبرها

ناسا روی ماه رآکتور هسته‌ای می‌سازد

  • کد خبر: ۸۹۲۱۴
  • ۰۲ آذر ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۸
ناسا روی ماه رآکتور هسته‌ای می‌سازد
ناسا با همکاری آزمایشگاه ملی «آیداهو» وزارت انرژی آمریکا (DOE) می‌خواهد تا سال ۲۰۳۰ یک منبع انرژی غیر وابسته به خورشید توسعه دهد که آن، رآکتور هسته‌ای است.

به گزارش شهرآرانیوز - بشر برای سفر مجدد به ماه آماده می‌شود و این بار برنامه‌های متفاوتی دارد، بنابراین باید به سراغ منابع انرژی مختلف باشد. حالا ناسا با همکاری آزمایشگاه ملی «آیداهو» وزارت انرژی آمریکا (DOE) می‌خواهد تا سال ۲۰۳۰ یک منبع انرژی غیر وابسته به خورشید توسعه دهد که آن، رآکتور هسته‌ای است. در همین راستا این سازمان‌ها برای دریافت پیشنهادات فراخوان داده‌اند.

افراد می‌توانند تا اواسط فوریه ۲۰۲۲ (اواخر بهمن) پیشنهادات خود را برای این سازمان‌ها ارسال کنند. این پروژه در راستای برنامه آرتمیس قرار می‌گیرد که بشر را دوباره پس از نزدیک به ۵۰ سال به ماه می‌برد. علاوه بر ماه، انسان به سفر به سیارات هم فکر می‌کند، بنابراین به منابع انرژی متنوع نیاز دارد و قدمی مهم برای اکتشافات فضایی بشر محسوب می‌شود.

سیستم توان موردنظر ناسا، یک نیروگاه شکافت هسته‌ای یا فیژن است. در شکافت هسته‌ای با تقسیم یک هسته اتم سنگین به هسته سبک‌تر، انرژی بدست می‌آید. این پروژه می‌خواهد یک رآکتور را در زمین سرهم کند و سپس به ماه پرتاب شود.

هر طراحی که برای این سازمان‌ها ارسال می‌شود، باید یک رآکتور اورانیوم با سیستم تبدیل توان هسته‌ای به انرژی و سیستم کنترل دما برای خنک نگه داشتن رآکتور باشد. علاوه بر این، طرح پیشنهادی باید دارای سیستمی باشد که حداقل ۴۰ کیلووات انرژی مداوم را برای بیش از یک دهه تامین کند.

مسلما رآکتور پیشنهادی باید از نظر ساختاری به گونه‌ای باشد که در هنگام پرتاب از زمین، فرود روی ماه و البته فعالیت در این قمر زمین دوام بیاورد. این رآکتور باید در یک استوانه با طول نزدیک به ۵.۵ متر جای بگیرد و همچنین کمتر از ۶۰۰۰ کیلوگرم وزن داشته باشد.

شاید با خودتان فکر کنید که خورشید یک منبع انرژی کافی برای سفر‌های فضایی محسوب می‌شود، اما باید بدانید تضمینی برای استفاده مداوم از آن وجود ندارد. برای مثال یک شب در ماه می‌تواند تا ۱۴ روز طول بکشد و نتوان از خورشید برای تامین انرژی پایگاه در این قمر استفاده کرد؛ بنابراین استفاده از رآکتور هسته‌ای می‌تواند رویکرد مناسبی باشد.

منبع: ویجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->